OM PODCASTEN

Med avstamp i populärkulturen och med en förkärlek till Rob Gordon gör Elin och Anders Topp 5 Podcast. Vilka är de fem bästa ungdomsfilmerna från 80-talet? Eller den bästa glassen? Vilka år har i vår historia hittills varit bäst? Allt kan, och ska listas. Topp 5 Podcast är en indiepodcast med mycket hjärta, nostalgi och nörderi. Och vi har bara börjat.

Sedan säsong 2 släpper vi våra avsnitt på måndagar, där vi i varje avsnitt listar något som ligger oss varmt om hjärtat. Listorna kan vara individuella eller gemensamma, handla om vad som helst och ingenting och kan både vara färdiga på förhand, eller smidas under avsnittets gång.

Namnet Topp 5 Podcast går att spåra tillbaka till boken/filmen High Fidelity, där huvudpersonen Rob Gordon pratar om sitt fiktiva skivbolag ”Top 5 Records”. Detta verk, bok som film, lade grunden till vänskapen mellan Elin och Anders, och i förlängningen podcasten som finns idag.

OM OSS


Elin JonssonÄr en lång kvinna som gillar snus, Regency romance-böcker och hundar. Är en poddnovis jämfört med Anders men gör så gott hon kan ändå. Spenderar alldeles för mycket tid på Tumblr och är gärna vaken hela nätterna. Relativt bra på skådisnamn, desto sämre på att minnas namn på filmer.


Anders Brunlöf

Är en lång herre som gillar snus, retrospel och katter. Anders har gjort podcast effektivt sedan 2008 och har mot slutet börjat få in vanan. Säger sig gilla att planera långsiktigt och med framförhållning, men är sämst på att hålla tider. Uppfattas som snäll, men tänker rätt elaka saker ibland.