S01E09: GLASS

Även om vädret har lämnat en del att önska så är det sommar just nu. Och även om man kan äta den året runt, så är glassen tätt förknippat med sommaren. Vi plockar denna vecka in en lyssnarönskning igen, och bygger vår lista på glass. Och det är alltså klassiska strutar och pinnglassar vi listar, portionsglassar som inhandlas i frysdisken. Det finns godare glass, det vet vi, men nostalgin väger tyngre denna gång. Mycket nöje!

En kommentar

  1. Olov L säger:

    Jag har en teori om varför Piggelin är så populär. Den har alltid varit den billigaste eller näst billigaste glassen, så när man som barn inte hade råd med något annat var det den man köpte (inte jag, om jag inte hade råd med en god glass köpte jag en serietidning istället, vilket ger en aning om hur sanslöst mycket billigare tidningar var på den tiden). Därför har så många fina barndomsminnen ackumulerats att folk förknippar Piggelin med en massa som fryst päronsaft i normala fall inte lever upp till. Det påminner om äldre människors relation till kålpudding. Kål var billigt, alltså åt de det ofta som barn, alltså blir de tårögda när de får kålpudding idag.

    Med det sagt vill jag ge Elin mitt hundraprocentiga stöd när det gäller Red Dream! Jag var i gynasieåldern när den kom, dvs den tid då jag fortfarande gärna åt en glass (åtminstone på sommaren), men då jag även hade lite pengar att lägga på glass. Som jag minns det så slutade jag helt köpa andra glassar när Red Dream kom. Den sparkar iaf röv med Sombrero (evdnh) vilken dag som helst. Jag går med på Anders argument att passionsfrukt oftast slår jordgubb, men Red Dream var verkligen jordgubb när det görs rätt. Eller rättare sagt när den görs perfekt! Jag tycker att den borde ha varit med på listan som den bortglömda pärla den är, men samtidigt finns det något vackert i att låta en lista över glass, som är så mycket nostalgi och barndomssomrar, domineras av just klassiker.

    Gud, så jag älskar listor och därmed er podd! Tack! Snart har jag lyssnat ikapp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *