S02E01: GAME OF THRONES


Anders och Elin sätter sig ner för att avgöra en gång för alla vilka Game of thrones-avsnitt som har varit bäst hittills, med anledning av premiären för säsong sex. Du får bland annat veta vad Elin har emot Daenerys, vad folk heter, hur lite Anders kommer ihåg, hur böckerna skiljer sig från serien och vad man missar genom att inte ha läst dem.

Berätta gärna vad ni tycker om serien – och säsongspremiären, bland kommentarerna här nedan! Nästa vecka har vi sett Captain America: Civil War och centrerar listan kring den filmen.

8 kommentarer

 1. Tufa påjken säger:

  Säsongspremiären var halvdan tycker jag, det hände en del grejer men det kändes för splittrat och allt skedde utan någon slags uppbyggning. Om Jon Snow återupplivas så kommer jag att bli oerhört besviken. Då kommer serien helt plötsligt tappa det som är lite av USPen: ingen går säker, det finns ingen självklar hjälte som alltid klarar sig.
  Med detta sagt så hoppas jag att The Hound inte dog. Biased? NJA, vi såg inte The Hound dö men Jon Snow såg vi dö. Däri ligger skillnaden. Till skillnad från the hound är snö-pojken också tråkig som fan. Good riddance. RIP.

  På tal om nästa veckas avsnitt:
  Jag har försökt se/tycka om de stora marvel-filmerna de senaste åren. Jag har sett Avengers 1 & 2, första captain america, någon Thor-film etc. Vissa (alla?) av dessa filmer är tokhyllade. Jag FÖRSTÅR INTE! Det är så fantasilöst och manusen är under all kritik. Det är ok att det är ”campy”, det är väl en del av grejen, men det verkar snarare handla om någon slags karaktär-porr istället för att det ska vara en bra historia. Premissen är alltid: det är lite tjafs mellan våra kära superhjältar, sen kommer en (fantasilös) skurk som de måste kämpa emot tillsammans, denna har med sig en massa (fantasilösa) minions. Hjältarna vinner. Slut.
  Ta gärna upp vad som är bra med dessa filmer för jag förstår det inte.

  Ni har en bra podcast, ni är duktiga.

  Kram

  • Elin J säger:

   Jag tyckte säsongspremiären var GRYM. Scenen med Sansa och Brienne fick mig att gråta, inledningen med Ghosts ylande och det hjärtskärande faktum att de bara lämnat Jon där, som en påse skräp var skärrande, kall och perfekt. Sen ang. uspen tycker jag att du har fel – det finns ett flertal karaktärer som är ganska varmt invirade i plotrustning och du vet garanterat vilka jag pratar om. Jon är en av dessa och att inte följa upp all etablering ang hans öde är inte bra berättande.

   I de flesta dödsfall i serien finns en väldigt tydlig cause and effect – det sker inte på random (även om jag kan tycka att Doran och Trystanes öden kändes sjukt jävla random, men det beror ju på att jag har bok-Dorne att jämföra med).

   Resten tar vi i nästa avsnitt 😉

   • Tufa påjken säger:

    Jag var inte särskilt känslomässigt engagerad när jag såg avsnittet, jag hade faktiskt överhuvudtaget knappt tänkt på GoT sen förra säsongen. Detta kan såklart ha gjort att jag inte uppskattade avsnittet lika mycket som de ”inbitna” (exempelvis kompisarna som jag kollade med var betydligt mer optimistiska).

    Jag förstår tanken med att de har byggt upp något med exempelvis Jon Snow men det är också det som känns tråkigt om han nu överlever. Det behöver enligt mig inte vara klassiskt ”bra berättande” för att jag ska uppskatta serien, jag gillar att det är oförutsägbart och även om mycket av handlingen har byggts kring Jon Snow så uppskattar jag när den uppenbara ”hjälten” helt plötsligt försvinner ur handlingen genom ond bråd död.
    Vi har nog olika åsikter om detta helt enkelt (där majoriteten verkar stå på din sida).

    Oh! Spännande att ni ska ta upp mina åsikter om marvel-filmer. Jag räknar med att bli sågad vid fotknölarna 😀 hihi
    (en annan grej jag glömde skriva är att alla one-liners i avengers-filmerna är fruktansvärda IMO. Exempel: ”It’s all in the swing”- Thor)

 2. Olov L säger:

  Hur pass många och svåra spoilers för böckerna innehåller detta avsnitt? Jag är fortfarande i valet och kvalet om jag ska ge mig på att läsa dem, men nu lutar det ändå lite åt att jag åtminstone testar. Om det är jättemycket som avslöjas av er vill jag nog spara detta avsnitt till senare. Många har sagt att bokserien är ovanligt känslig för spoilers. Red wedding är väl redan spoilat för mig, så just den grejen gör det mig inget om ni pratar om. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *